De voorbereiding

Leuk dat jullie contact met mij hebben opgenomen of nog willen gaan doen. Via mijn beschikbaarheidspagina kun je zien of jullie trouwdatum nog vrij is en kunnen jullie direct contact met mij opnemen. Als jullie dit hebben gedaan, is deze dag ook echt gereserveerd en krijgen jullie voorrang.

Wanneer ik jullie aanvraag in mijn mail krijg, neem ik zo snel mogelijk contact op via de mail of telefonisch. In dit gesprek zullen we dan een afspraak maken om kennis met elkaar te maken. Dit kan middels een videobel gesprek of fysiek bij jullie of bij mij op de visite! Ik heb geen voorkeur.

Tijdens het kennismakingsgesprek zullen we elkaar wat beter gaan leren kennen en kunnen jullie beoordelen of er een klik is tussen ons. Ik ben tenslotte de hele dag bij jullie trouwdag aanwezig en zal het erg persoonlijk worden. Dan moet er wel een goede klik en veel vertrouwen zijn. Ook hebben we het tijdens dit gesprek over jullie dag. Hoe gaat deze er uit zien, wat gaat er gebeuren en op welke tijdstippen. Als we dit in kaart hebben gebracht gaan we kijken wat jullie wensen qua video zijn. Willen jullie mij er al bij het opmaken bij hebben, of pas bij de ceremonie, moeten er geloftes worden opgenomen, etc.. heel veel dingen waar we rekening mee moeten houden.

Wanneer alles is besproken zal ik jullie een prijsopgave sturen. Wanneer jullie je kunnen vinden met het aanbod, dan kunnen jullie de opdracht bevestigen en staat jullie trouwdatum officieel vast!

Op jullie dag zelf

Logisch dat jullie je afvragen hoe ik tijdens jullie bruiloft te werk ga. Mijn doel op jullie bruiloft is twee ledig: ik wil de mooiste film voor jullie maken, maar jullie ook de dag laten beleven zoals hij is en gaat.

Dit is een balans die je als videograaf moet zoeken en die per bruiloft ook anders is. Het ene stel wil koste wat het kost de allermooiste en vetste film die maar mogelijk is en wil gerust de hele dag geïnstrueerd worden. Het andere stel wil juist graag gewoon hun dag beleven en dat jij het als videograaf vastlegt.

Mijn stijl ligt een beetje in het midden. Tijdens het aankleden/opmaken zijn de details heel belangrijk en geven we vaak wat aanwijzingen. De first look, een van de belangrijke momenten op de dag, spreken we ook heel goed door met bruid en bruidegom. Deze moet er gewoon goed opstaan!
Tijdens de fotoshoot die volgt zijn we niet zo van het poseren. We zijn echt op zoek naar die spontane en liefdevolle blikken en beelden. Daarom geven we jullie vaak kleine opdrachtjes zoals: loop dit pad af, houdt elkaars hand vast en lach en praat lekker naar en met elkaar. Kijk niet naar ons, wij zijn er niet.

Dan het middagprogramma, de ceremonie, de borrel, het diner en het feest. Hier hebben we echt meer een documentaire-achtige stijl. We proberen zoveel mogelijk met de locatie en de ceremoniemeester(s) te overleggen. Hierdoor proberen we zoveel als mogelijk is net nog even wat zaken mooier te maken. Dat jullie niet niet in dat harde licht zitten tijdens de ceremonie of die taart net ergens anders wordt neergezet zodat we een mooie achtergrond hebben. Dit hebben jullie niet door, maar zorgt wel voor mooier beeld.

We proberen, net als elke andere videograaf, niet op te vallen. Bij onze stijl is het echter belangrijk dat we dat echt doen. We willen niet dat gasten en jullie de hele dag het idee hebben dat jullie gefilmd worden. Daarom gebruiken we ook lenzen waarmee we lekker ver weg kunnen staan langs de zijlijn, maar jullie heel dichtbij kunnen halen. Dan hebben wij mooier beeld en jullie en de gasten gedragen zich vrijer, dat levert weer mooiere en spontanere beelden op.

Ook maken we gebruik van drones en maken hier hele toffe shots mee tijdens de fotoshoot en van de locatie.

Hoe zit het met audio? De man en de spreker(s) krijgen een heel klein dasspeld microfoontje op tijdens de belangrijke momenten. Hierdoor is de audio kraakhelder. De bruid krijgt er geen een opgespeld. Zo’n jurk is niet geschikt om audio apparatuur aan te hangen natuurlijk. Maar ze staat tijdens de belangrijke momenten vast wel heel dicht bij de bruidegom.